Bastianen Stijn

1987 http://bastianenstijn.blogspot.be/

Kunstwerken


Stijn Bastianen is een jonge kunstenaar die met zijn beeldend werk op zoek is naar een authentieke en hoogstpersoonlijke weergave van wat hem bezighoudt. Als een surrealist gaat hij te werk. Zonder vooropgezet plan improviseert en associeert hij met het vocabulaire dat hem ten dienst staat, waarin hij verschillende  technieken gebruikt; het werk kan zowel sterk tekenachtig van karakter zijn als picturaal. Ook kunnen deze twee werkwijzen samen in een werk voorkomen. 

Hij beheerst ook verschillende grafische technieken die hij integreert in zijn werk. Stijn Bastianen maakt ook driedimensionaal werk waarin hij gebruik kan maken van readymades. Door het vrije karakter van de beeldtaal, speelt de kunstenaar met de kwalificaties abstract en figuratief. 
Hij schuwt geen taboes en vaak speelt seksualiteit een belangrijke rol in zijn werk. Door de humor die aanwezig is, zeker ook in de titels die de werken meekrijgen, is het werk zelden zwaar van toon en krijgen de kunstwerken een toegankelijk karakter. Dat de kunstenaar in zijn tienerjaren actief is geweest in de graffiti-scene is niet verwonderlijk te noemen, gezien dit speelse en vrije karakter.
Daarnaast verstaat Stijn Bastianen zijn vak; zijn tekeningen en schilderijen vertonen een groot vakmanschap in de tekening.

Stijn Bastianen doorliep de Academie in Antwerpen, waar hij zowel een Master in de Schilderkunst behaalde als in de Vrije Grafiek. De kunstenaar woont en werkt in Antwerpen.