Declercq Felix

Antwerpen, 1997 https://felixdeclercqdua.tumblr.com/?fbclid=IwAR0JBg4j0eRV3kD8P24qgoIxUHEJuvYfNrhimVylMin2rvVwHSIR7cva1mY

Kunstwerken


Felix is een schilder, een tekenaar, werkt veelal met olieverf op papier gemaroufleerd op doek maar ook rechtstreeks op canvas. 

Als jong kunstenaar slaagt Felix erin om in zijn zoektocht, met een gedurfde naïviteit ons oog te nemen.

Met relatief eenvoudige direct geschilderde tekenvormen zet hij zijn eigen beelden neer. Vertrekkende van studies, tekeningen stelt hij nieuwe schilderijen samen die een nieuw verhaal doen ontstaan, kunnen bekeken worden.

Nu eens kleurrijk, dan weer eerder in een intimistisch kleurenpalet. Beelden gevonden getekend en opnieuw samengesteld in een collage van verf, niet overdreven, gezet en getekend met een herkenbaar eigen handschrift.

Vanuit het kijken naar de dingen van het heden, de cultuur, de mensen en hun verhalen. We leren Felix kennen in zijn eigen wereld, herscheppend én op zoek naar herkenbaarheid, neergezet - in een strakke directe beweging, eigenzinnig en minder onder de strakke richtlijnen van het perspectief, de verhouding, de vorm.
Het directe beeld primeert.

Een sfeerscheppend geheel met details om over na te denken. Een ruw groter beeldverhaal, in een naiëve beeldstijl herboren en herinneringen ophalend uit de 'groene vormen' van Rousseau, ruwer dan Sledsens en toch anders dan de gedurfde streken van Basquiat.

Bron: Project Fifty5