Bolenz Ulrike

1958 https://www.ulrikebolenz.com/

Kunstwerken


 

Ulrike BOLENZ is een Duits-Belgische kunstenares met een zeer eigen stijl die het midden houdt tussen traditie en experiment. De hedendaagse symbiose tussen mens en machine staat centraal in haar het werk. Mannen èn vrouwen –of zijn het hybride wezens?- worden afgebeeld op platen van plexiglas, een materiaal dat doet denken aan computer- of smartphoneschermen, terwijl de ruis, de pixels en de fragmenten van barcodes, verwijzen naar de vele technologische ontwikkelingen die vandaag vast onderdeel zijn van ons leven.

Door haar installaties op te bouwen in verschillende lagen bedriegt ze het oog en creëert ze, net als een computer, de illusie van ruimtelijkheid.

Dat ze bovendien vlot en virtuoos overschakelt van de ene artistieke taal op de andere en van het ene medium op het andere is te zien aan een reeks indrukwekkende schilderijen , waaronder monumentale portretten van belangrijke personnages zoals Samuel Beckett, Jean-Luc Dehaene, Herman Van Rompuy, Donald Tusk, ….

Ulrike Bolenz geniet een internationale bekendheid. Haar werk is opgenomen in tal van binnen- en buitenlandse collecties.

Bron: https://lievelambrecht.be/